April 4th Bugfix Build

Also in launcher.

Fixed Personal:http://figgyc.uk/ym_old/ym_apr06.zip

Fixed MediaFire: http://www.mediafire.com/download/bheqllmn729h9u1/ym_apr06.zip

Advertisements

82 thoughts on “April 4th Bugfix Build

  1. It won’t open.. i always get this message saying if i want to open it and i click open and it doesn’t open.. i reinstalled with different download sites listed and it still won’t open, iv’e updated my computer and everything and it still won’t open

    Liked by 1 person

  2. I’d really prefer if we still had a way in Google Docs to DL it because its a a lot easier its fine if you cant but it really is preferable. Thanks for taking the time to read and/or reply to this.

    Like

  3. I tried to fix the furnace glitch with the patch, but when I put it in the data folder it asked me to either replace it or keep both of the sharedassets10.asstets. If I said keep both and if I changed either of the sharedassets10.asstets names the patch would either not work or the game would glitch and close before I would get to school. If I replaced the original sharedassets10.assets, then the game would glitch and close. Is there any way to fix this?

    Like

  4. I’m really confused, when I go to open it, a message box pops up saying that a new version has been found and there are two options: Install or Launch anyway. Install tells me that I “can’t set class ppgt to 605.461234” and Launch anyway tells me that it has “failed with error -43”. I have screenshots of all of this if you’d like me to email them to you (I wanted to check here first because I don’t want to be one of those annoying people who sends stupid emails). Another thing: when the window says “can’t set class ppgt to 605.461234”, there is an option to edit, which brings up a whole bunch of code on AppleScript Editor. I tried running the code, but it seems to have a problem with the line “set «class ppgt» to 7”, because when I tried, it told me that I “can’t set «class ppgt» to 7” and “Access not allowed”. I wish I understood what was going on, but I’m completely clueless and any help would be much appreciated!

    -Cath

    Like

    1. First of all, have you tried to re download the launcher? Second of all, can you tell me what model of Mac you use? Some people have this problem as well and I think it may be something to do with high numbers and 32 bit processors. The reason the edit code looks so garbled is because variable names are only stored on my computer 😉 it’s just the way AppleScript works. I’ll send you my email if that doesn’t work so just reply if it doesn’t.

      Like

      1. Hopefully it’ll work this time, I’m downloading it now. I’m using a MacBook Air, so I don’t know if that affects the game at all? (the other builds have been fine so far) I’ll let you know how this one goes 🙂 Thanks for the help!

        Like

                    1. good news: it downloaded way faster than I thought it would, bad news: I’m not sure I can run an exe file on mac :/

                      Like

                    2. Ok so download the aforementioned file from my website, press command+space, type Terminal and press enter, type the command in the FAQ and press enter, open the launcher and press ok.

                      Like

                    3. Sorry, I understand the instructions, but (and I feel really stupid saying this) I have no idea how to run the launcher because when I open the file, my computer automatically extracts it 😦

                      Like

                    4. No? I just get the download links from here (I normally use mediafire) Forgive me if I’m being incredibly stupid!

                      Like

                    5. The initially described problem (the OK and launch anyway) dialog is part of the launcher. Did you just notice the launcher pinned to the top and download it assuming it was a regular build? Besides I recommend the launcher anyway so you should try getting it from the front page.

                      Like

  5. Which key is for easter egg and debug menu? I have been following your blog for a while now and I have not figured it out ever. Also, which key for speeding up time? Help!!

    P.S. I’m using a Danish keyboard.
    Link to keyboard picture: http://media.tumblr.com/34547fba1375a20be7cb52957b08b114/tumblr_inline_mh6jlxW0PJ1r3b5us.jpg

    P.P.S. Thank you so much for making Yandere Simulator available for Mac. I love the game and just wanted to say you’re the best!

    Like

    1. Try ⇧+7 and alt⌥+⇧+7 but I don’t know if that will work, foreign keyboards is something people talk to me about all the time and have problems with. If it doesnt work rebind / and \ with a program like BetterTouchTool or Karabiner.

      Like

        1. Umm, I’m very confused as to how to use these programs. Can you give step by step instructions, possibly? I’m very, very sorry to take up your time.

          Like

  6. will the blood look like its normal red color again?? cause its inky black….

    im not sure I’m the only one with tis problem

    Like

    1. This is the next thing I’m trying to patch after the furnace issue, although I’m unsure how to go about it so don’t expect it anytime soon.

      figgyc

      >

      Like

    1. There should be although things like interactions with students are not voiced. To test try and get caught killing someone next to Senpai or the teachers (which I know works) and if it doesn’t work tell me.

      Like

  7. I recently downloaded the newest April verision of this and am just stuck.. I am in need of some help setting it up. It downloads in a zip file and once i Unzip it, it goes into a Root Folder. I have tried Opening it with the launcher and it just does not open.. If anyone could help me, it would be greatly appreciated.

    Like

  8. when i extract it it shows root folder i click through it and i click YandereMac it doesnt open it just closes when you start it so i thought id have to run it with terminal so i clicked show package contents contents, MacOS then i opened yanderesimulator it says this on terminal Mono path[0] = ‘/Applications/YandereMac.app/Contents/Data/Managed’
    Mono config path = ‘/Applications/YandereMac.app/Contents/Data/Managed/etc’
    The assembly mscorlib.dll was not found or could not be loaded.
    It should have been installed in the `/Applications/YandereMac.app/Contents/Data/Managed/mono/2.0/mscorlib.dll’ directory.

    Like

    1. The same thing happened to me and I found the problem, there’s no ‘Streaming assets’ folder in the yonder mac in this build so its not going to work.

      Like

  9. Wait how do I download the latest build ( the April one)
    I don’t understand what I need to download or how to set it up. Can you give instructions?
    Also does this actually work for Mac??? Thanks

    Like

    1. To get the latest build: 1. Click either link in the blog post. For Personal, it will start downloading instantly. For MediaFire, you will need to click a download button and maybe solve a Captcha (don’t click fake download button ads!) 2. Extract the zip by double-clicking on it – if the built in Archive Utility doesn’t work, try The Unarchiver (google it) 3. You should see a YandereMac.app. If not, click through all the folders until you do. 4a. If you see an entry on the left bar of the Finder that says “Applications”, drag YandereMac.app there. Otherwise, use step 4b instead. 4b. Click on the Desktop, press ⌘+⇧+G and type “/Applications” (no quotation marks) then press Go. Drag the YandereMac.app into the new window with the Applications folder inside. 6. Open YandereMac in the way you prefer to open your apps (Spotlight, Launchpad, the Dock, the /Applications folder or any other way you like)

      Yes this does actually work and is the real deal, not some clone 😉

      Like

  10. This version wont open from either download source… is anyone else having this problem? The icon bounces in the dock as it tries to open then disappears as it fails, no error message or anything. Old versions don’t have this issue.

    Like

        1. The reason this build isn’t opening has nothing to do with he launcher it’s because the Yandere Mac in the root folder doesn’t contain a ‘streaming assets’ folder. It’s not going to open :/

          Like

      1. Is it possible to just remove the sound effect altogether until the sound is patched. So that at least the game is playable with sound after you dump something?

        Like

        1. That’s exactly what the patch is trying to do! I have a possible fix for ya tho: Try going to your YandereMac.app then right click>Show Package Contents>Contents>Data and paste in this file:

          You will need to click Replace. Does it work? (it probably won’t because that file was for yesterdays build :/)

          Like

          1. It works! It works! it Works! PRAISE THE LORD – thx so much! sorry I took so long to reply it was taking a while to load.

            Like

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s